Center za socialno delo, Nova Gorica
Spoštovani obiskovalci/obiskovalke spletne strani, sporočamo vam, da so bili z reorganizacijo centrov za socialno delo štirje centri (Ajdovščina, Idrija, Nova Gorica in Tolmin) spojeni v nov CENTER ZA SOCIALNO DELO SEVERNA PRIMORSKA, ki je bil ustanovljen dne 1.10.2018. Zaradi sprememb reorganizacije je SPLETNA STRAN V PRENOVI. Za Vas smo še vedno dosegljivi preko spodaj navedenih kontaktov.
Zahvaljujemo se Vam za razumevanje.

Nadomestna kazen

Center za socialno delo Nova Gorica izvaja tudi naloge regijske službe za nadomestno kazen zapora in druge ukrepe v splošno korist, zato koordinator zlasti širi in vzdržuje mrežo izvajalskih organizacij na Goriškem, ki so pripravljene nuditi možnost za opravljanje dela v splošno korist.
Postopke izvajanja dela v splošno korist vodijo krajevno pristojni centri za socialno delo, potem ko prejmejo predlog sodišča, tožilstva, ali poravnalca.

Postopek

Osebo, ki bo domnevno opravljala delo v splošno korist, center povabi na razgovor, v katerem ugotovi, katere naloge bodo zanjo primerne. Pri tem upošteva njene osebnostne lastnosti, osebne razmere, zdravstveno stanje, morebitno zaposlenost, sposobnosti, znanja in veščine ter stalno oziroma začasno bivališče, saj mora delo opraviti v občini, kjer stalno oziroma začasno prebiva.

Izvajalske organizacije

Izvajalska organizacija, ki opravljanje dela v splošno korist lahko ponudi, mora biti nepridobitne narave, če pa ni, mora opravljati tudi nepridobitno dejavnost, saj delo v splošno korist ne sme biti namenjeno pridobivanju dobička. Če se izvajalska organizacija odloči sodelovati, mora v zvezi s tem podpisati pristopno izjavo, na podlagi katere jo center za socialno delo uvrsti na seznam.

Izvajalska organizacija sprejme napoteno osebo na opravljanje dela v splošno korist potem, ko z njo opravi razgovor in se za sodelovanje v konkretnem primeru odloči. Skratka, odločitev, ali bo napoteno osebo sprejela na opravljanje dela v splošno korist, je na strani izvajalske organizacije.   
Izvajalska organizacija mora napoteno osebo pred pričetkom opravljanja dela v splošno korist napotiti na zdravniški pregled in izpit iz varstva pri delu, v času opravljanja dela pa ji mora povrniti potne stroške, regres za prehrano in jo zavarovati. Vsi nastali stroški so izvajalski organizaciji povrnjeni na osnovi sklenjene pogodbe s krajevno pristojnim centrom za socialno delo, po zaključku opravljanja dela v splošno korist.
 

Obseg delovnih ur

Minimalno število ur, ki jih morajo napotene osebe opraviti, je 40, maksimalno pa 480 ur. S tem lahko izvajalsko organizacijo seznanimo že pred pričetkom opravljanja dela v splošno korist.

Izvajalske organizacije, ki izpolnjujete prej omenjene pogoje in bi pri svojem delu potrebovale dodatno pomoč ter ste pripravljene svojim občanom pomagati na takšen način, vabimo, da izpolnite spodaj priloženo pristopno izjavo in nam jo posredujete. Z veseljem vas bomo uvrstili na seznam, saj je zanimanja za opravljanje dela v splošno korist vedno več in doslej nam je prineslo že veliko pozitivnih izkušenj.


Dodatne informacije in kontakt:

 
mag. Tanja Pipan, tel.: 05/ 335 33 17
 
 •  
 •   URADNE URE

  Pon8.00 - 12.00 in 13.00 - 15.00 Sre 8.00 - 12.00 in 13.00 - 17.00 Pet 8.00 - 12.00

  OBRAZCI IN zloženke
 •   POSLOVNI ČAS

  Pon8.00 - 15.00 Tor 8.00 - 15.00 Sre 8.00 - 17.00 Čet 8.00 - 15.00 Pet 8.00 - 13.00

  obvestila
 •   KONTAKT

  Center za socialno delo Nova Gorica Delpinova 18/b (Eda center) 5000 Nova Gorica Tel 05 330 29 00 Fax 05 330 29 13 Email gpcsd.gorica1@gov.si

  Zahvale
© 2012 Center za socialno delo Nova Gorica., Oblikovanje Robert Doljak, Tehnična izvedba Business Solutions d.o.o.., Piškotki
Prijava